Thermische lans


Logo van het duikbedrijf
BenL duikbedrijf zuid – Expert voor alle onderwaterwerken

Thermische lans werken

Thermische lans werken
Het gutsen van een grove stale construcite met een thermische lans

Werken met de Thermische lans

Een thermische lans is een holle ijzere buis.  Hier zitten vaak staven magnesium of aluminium in verwerkt. Door een toevoer van zuurstof en ontsteking kan het uiteinde van de lans temperaturen tot wel 3500 graden bereiken. Hierdoor kan door vrijwel elk metaal of beton heen gesmolten worden. Zijn functie wordt dan ook vaak gebruikt bij sloopwerken. Ook onderwater kan de thermische lans gebruikt worden. Voorbeelden waar de thermische lans bij gebruikt kan worden zijn. Vastgelopen Assen of pennen van Schepen, bruggen ,sluizen en hijskranen. 

B&L duikbedrijf voert verschillende thermische lans werken uit:

Thermisch branden of het werken met de thermische lans kent heel veel mogelijkheden. B&L duikbedrijf beschikt over de materialen en expertise en voert deze werken al jaren succesvol uit. Onder andere:

  • Het slopen van eigenlijk alle grove stale constructie’s bijvoorbeeld brugdelen. Deze kunnen gemakkelijk en effectief gesloopt worden door middel van thermisch branden.
  • Een damwand snijden tegen de waterdruk in.
  • Het effectief uitvloeien van vastgelopen assen zonder de behuizing te beschadigen. Met een temperatuur van wel meer dan 3500 graden.
  • Een veel voorkomend probleem binnen de scheepvaart en kranenbouw zijn vastgelopen geroeste ingesleten assen. Heeft u een stalen constructie die gesloopt moet worden. Een thermische lans kan kostenbesparend snel deze problemen oplossen zonder schade aan lagers of behuizing.  neem vrijblijvend contact op met B&L duikbedrijf zuid via onderstaand formulier of telefonisch.
  • een duikbedrijf is damwand aan het branden met de thermische lans
    Het werken met de thermische lans is een specialisme van B&L

Neem vrijblijvend contact met ons op !

[contact-form-7 id=”857″ title=”Contact duikbedrijf homepage”]

FAQ

Hoe lang duurt een type B inspectie van een sprinklertank?

Dit is afhankelijk van de grote van het waterreservoir. Vaak kunnen wij binnen een aantal uur de inspectie al afwerken. Dit kan uitlopen tot een dag afhankelijk van eventuele complicaties. Vaak lossen wij kleine problemen gelijk in de tank op.

Welke tijden zijn wij bereikbaar?

Het duikbedrijf is ten alle tijden bereikbaar. Indien er spoed bij gepaard is twijfel niet om ons te bellen. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Technisch bulletin 67 B ten behoeve van sprinklerinstallaties

Wij hebben ons gespecialiseerd in de type B inspecties van sprinkler installaties. Periodieke 5 jaarlijkse controles voeren wij al sinds de invoering van het technisch bulletin succesvol uit. Wij hebben een speciaal rapport welke afgestemd is op alle voorwaarde. 

Certificering van de duikers

Bij B&L duikbedrijf kun je uitgaan van kwaliteit. Wij werken met gecertificeerde duikers en apparatuur. Onze duikers hebben gemiddeld 25 jaar ervaring en gaan al even mee in het vak.