Onderwater lasser


Duikbedrijf
B&L duikbedrijf – Voor alle denkbare duikwerken

BenL duikbedrijf – Onderwater lassen

Neem gratis en vrijblijvend contact op.

onderwater lasser

 

Lassen onder water

Een onderwaterlasser is een lasser die gespecialiseerd is in het lassen van constructies onder water. Dit betekent dat de duikers van B&L Duikbedrijf onderwater laswerkzaamheden uitvoeren, iets wat zeer specialistisch werk is. Er zijn verschillende werkgebieden waarin wij als onderwaterlasser onze diensten kunnen inzetten. Onderwaterlassen door B&L Duikbedrijf wordt handmatig gedaan door een gecertificeerde beroepsduiker.

Bij onderhoud of reparatie van onderwater constructies, pijpleidingen of schepen worden regelmatig las- en brandtechnieken toegepast. Deze technieken vereisen bepaalde vaardigheden waar niet iedereen over beschikt. Het is natuurlijk niet de eenvoudigste taak, aangezien er onder water met meerdere omstandigheden rekening gehouden moet worden. Vandaar dat het wordt aangeraden om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Beschadigingen aan constructies die onder water liggen, zijn namelijk lastig te repareren en vragen voor expertise en ervaring.  

De duikers van B&L Duikbedrijf zijn gespecialiseerd in allerhande laswerkzaamheden onder de wateroppervlakte. Dit maakt ons de geschikte partij om de volgende werkzaamheden voor u uit te voeren:

  • Civiele constructie
  • Camera inspectie onderwater
  • Thermisch branden
  • Bergingen van schepen, auto’s, boten
  • Rioolzuiveringen inspecteren en onderhouden
  • Voeg- en tegelreparaties zwembad

Hoe werkt onderwater lassen?

Een onderwaterlasser verbindt materialen aan elkaar die gevestigd zijn onderwater. Hiervoor gebruikt de lasser een aantal lastechnieken. Onderwaterlassen wordt veelal ‘nat’ gedaan. Dat betekent dat één van onze onderwaterlassers onder duikt en de werkzaamheden nat uitvoert. Dit is voordeliger en sneller voor de opdrachtgever. Voorheen werd droog onderwaterlassen ook uitgevoerd, waarbij Echter voeren wij dit zelden nog uit, omdat nat lassen doorgaans toereikend is.

Constructies en verbindingen die onderwater gevestigd zijn, lopen sneller schade op, dan wanneer deze zich boven water bevinden. Door de invloed van water kan er namelijk corrosie ontstaan. Hierdoor vindt er sneller slijtage plaats en dienen er dus sneller reparaties uitgevoerd te worden.

Als voorbeeld nemen wij een sprinklertank inspectie. Wanneer er tijdens deze inspectie een beschadiging wordt geconstateerd, dient de onderwater lasser deze te verhelpen. Onze lasser zal direct de gebreken te verhelpen middels onderwater lassen. Uiteraard staat B&L Duikbedrijf voor kwaliteitswerk onderwater.

Een onderwater lasser inhuren

Bij B&L Duikbedrijf bent u aan het juiste adres om een onderwaterlasser in te huren. Onze duikers zijn allemaal gecertificeerd volgens de standaarden voor beroepsduikers, hebben minimaal het ADAS Occupational Scuba to 30M Part One Certificaat behaald en zijn dus opgeleid tot bekwame duikers in het commerciële werkveld. Tevens hebben al onze duikers meer dan 25 jaar ervaring als beroepsduiker en zijn zij ervaren in zowel offshore als onshore duiken. Dankzij onze jarenlange ervaring binnen onderwaterlassen, weten onze duikers als geen ander hoe reparaties onder water uitgevoerd dienen te worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij zijn inzetbaar voor verschillende onderwaterlas activiteiten. Neem vrijblijvend contact met ons op.


  O

[contact-form-7 id=”857″ title=”Contact duikbedrijf homepage”]